THE FACT ABOUT קטרקט THAT NO ONE IS SUGGESTING

The Fact About קטרקט That No One Is Suggesting

The Fact About קטרקט That No One Is Suggesting

Blog Article

הרדמה מקומית: בעת קליטת המטופל במרפאה ביום הניתוח, יוזלפו טיפות עיניים לתוך העין המנותחת להרחבת האישונים.

קטרקט (או בשמו העברי, ירוד) הינו מצב בו מתפתחת עכירות בעדשת העין, תהליך טבעי שקורה עם הגיל ולכן נפוץ בעיקר במבוגרים. כתוצאה מכך איכות הראיה נפגעת, ונוצר ערפול או טשטוש בראיה.

זהו סוג הקטרקט המאפיין חולי סכרת, חולים במחלות דלקתיות של העין ומטופלים בתרופות סטרואידליות, אם כי יכול להופיע גם בשאר האוכלוסייה.

לרוב, לאחר שעות בודדות בחדר ההתאוששות, ישוחרר המנותח לביתו. עם השחרור יינתן מרשם לטיפות אנטיביוטיות וטיפות סטרואידים שנועדו לסייע בקליטת העדשה, ובמניעת התפתחות דלקת בעין.

עדי שלום הטיפות שציינת הינן מקבוצת התרופות נגד דלקת שאינן סטרואידים. נהוג להשתמש בטיפות באלו במקרים מסויימים לאחר ניתוח קטרקט על מנת להקטין הסיכון להיווצרות בצקת ברשתית לאחר הניתוח וכן במצבי דלקת מסויימים. וולטרן הינה יותר וותיקה בארץ ומחירה זול יותר. בהצלחה

הסדרי קופ"ח לניתוחים אסתטיים הסדרי תשלום ללקוחות מאוחדת

מחלות עיניים – דלקת עיניים (אובאיטיס), ניתוחים תוך עיניים, קוצר ראייה וכו'.

מולד – קטרקט המופיע כבר בלידה, ייתכן וקשור גם לחשיפה למזהמים מנתח קטרקט תוך רחמיים.

קטרקט הוא אחת הסיבות העיקריות לירידה בראייה בעולם המערבי ולגורם העיוורון העיקרי במדינות מתפתחות.

בדיקות אלו משפרות משמעותית את תוצאות הניתוח ומותאמות בצורה אישית לכל מטופל. לאחר ביצוע הבדיקה ובהתאם לנתונים, יקבל המטופל את ההמלצה לסוג העדשה המתאימה במיוחד עבורו, כך תושתל במהלך הניתוח ותשפר בצורה מקסימלית את איכות חייו.

בדרך כלל יש צורך לבצע את הניתוח בשתי העיניים, אך אין מנתחים את שתי העיניים יחדיו, אלא בהפרש של כמה שבועות זו מזו.

בנוסף, בשיטת הלייזר, מתאפשר בניתוח אחד לפתור שלוש בעיות בראייה: הסרת קטרקט, תיקון תשבורת הראייה (המספר) ותיקון אסטיגמציה (צילינדר).

עדשה מלאכותית בעלת מוקד אחד אשר מתקנת את הראייה למרחק או לקרוב. כאשר מכוונים את העדשה המושתלת לראייה ברורה למרחק, לאחר הניתוח נזדקק למשקפי קריאה (לא נוכל להשתמש למשל בטלפון הסלולרי ללא משקפיים).

קטרקט עלול להיגרם גם במקרים של פציעה, תרופות מסוימות או כירושה גנטית. החלפת סוג ומספר המשקפיים עשויה לפעמים לעזור, אבל ברוב מקרי הקטרקט, בסופו של דבר יידרש ניתוח כדי להחזיר את הראייה.

Report this page